Activiteiten en verenigingen

cultuur

korps - excelsior

Opgericht in 1920 is Excelsior de oudste vereniging binnen de Mande. In samenwerking met Atrium verzorgt het korps voor de jeugd tweemaal per week muziekles, op maandag en vrijdag. Het korps oefent op maandag avond. Ook belangstelling of weten wanneer het korp een concert geeft? klik dan hier voor meer informatie.

toneel

Interdum exercitation penatibus, praesentium facilisi accusamus fermentum, sagittis.

sport

Badminton - 't plumke

badmintonferiening 'it Plúmke' yn sportseal 'De Mande' te Nijlân. moandeitejûns fan 18.45 oant 20.15 foar de profs. tiisdeitejûns fan 20.00 oant 21.30 foar leafhawwers.

Gymnastiek - nocht en warber

Sportvereniging Nocht en Warber (NEW) biedt voor zowel jong als oud activiteiten aan. Op dit moment zijn dat:

jeu de boules & koersbal

Op dinsdag en donderdag avond wordt door enkele dorpsgenoten een balspel georganiseert. gedurende het zomerseizoen vindt dit buiten plaats op het jeu-de-boules veld tegen de voetbalvelden aan. In het winterseizoen trekt de groep naar binnen toe om te koersballen.

voetbal - vv nijland

Afgelopen jaar vierde de voetbal vereniging hun 75 jarige jubileum. Met de oprichting van de Mande zijn de sportvelden verhuist naar wat nu het Sweitse Huitema sportpark heet, tussen de Mande en de A7 ingeklemd. De vereniging heeft jeugdteams van 7-19 jaar en vier senioren teams. voor meer informatie klik hier

volleybal - o.t.i.b.

Met het feest ter ere van het 45 jarige bestaan van Op 'T Iis Betocht (O.T.I.B.) nog vers in het geheugen sluit de vereniging met de Mande als uitvalbasis het seizoen 21-22 af met één senioren team vier jeugd teams en een recreanten team. voor meer informatie klik hier

gezelschap

jeugdhonk - de pallet

Aan de zuidgevel van de Mande heeft stichting de Pallet hun intrek genomen. vanuit het jeugdhonk organiseren zij voor de jeugd tot 23 jaar activiteiten op vrijdagavond.

Klaverjassen

Als het weer binnenzitten aanmoedigd organiseren twee enthousiaste dorspsgenoten op vrijdagavonds een klaverjascompetitie. de data worden voor het nieuwe seizoen op onze kalender bekend gemaakt.

Oranje vereniging

Vele Nijlanders, jong en oud, zijn opgegroeid met de activiteiten van de Oranjevereniging. Al tachtig jaar lang worden door de Oranjevereniging Nijland jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd.

overig

ehbo

EHBO vereniging Nijland organiseert jaarlijks herhalingslessen waarbij verbandleer , reanimatie en bedienen AED op het programma staan. Ook het krijgen van lessen waarbij men het EHBO diploma kan halen is mogelijk bij de vereniging.

dorpsbelangen

Als Dorpsbelangen delen we wat er leeft en halen we op wat het dorp belangrijk vindt. Benieuwd naar het reilen en zeilen in ons dorp? klik hier

dorpskrant - 't nijslân

Inmiddels bezig met hun 52 jaargang print en vouwt it Nyslân de dorpskrant van Nijland. benieuwd wat hierin staat? Er ligt een inkijk exemplaar van de laatste druk op de stamtafel.

activiteiten

Merakels

Elk jaar in de herfstvakantie worden activiteiten voor jeugd georganiseerd.

Stifting Aaipop

Elk jaar op tweede paasdag wordt door stichting Aaipop in en rondom de Mande het grootste friestalige muziekfestival georganiseerd.